Friday, June 23, 2006

Obyvatelé

nesnáší sýčka kropenatého - recepty na úpravu tohoto ohroženého druhu jsou tu častým námětem samolepek i když pravou příčinou, která je připravila o práci, je decentralizace dřevařského průmyslu, rostoucí cena pracovní síly a automatizace. Jedna z největších pil ve městě dříve zaměstnávala stovky zaměstnanců, zatímco dnes jich tu pracuje pět: čtyři muži a jedna laserová pila řízená počítačem.
Jedním z nejrozšířenějších průmyslových odvětví v kraji je pěstování marihuany a psychedelických hub, čímž si lidé přilepšují ke svým malým nebo nulovým příjmům.
Nebylo tu vždycky tak krušno. Aberdeen býval kvetoucím námořním přístavem, kde se námořníci zastavovali, aby si odpočinuli, najedli se, popřípadě si dopřáli ženskou společnost. Město bylo kdysi jedním velkým bordelem, soustředěným kolem nechvalně proslulé Hume Street (kterou radní v padesátých letech přejmenovali na State Street, aby pohřbili staré vzpomínky). Později se město stalo konečnou železniční stanicí a domovem desítek pilařských závodů a dřevařských provozů.