Wednesday, June 14, 2006

Všude se povalují kytary, dokonce i v koupelně. Starý zvučný martin odpočívá v obývacím pokoji po boku mnohem skromnější kytary natřené načerveno a ozdobené květinovými aplikacemi.
Sedmiměsíční Frances Bean Cobainová je krásná holčička s pronikavě modrýma očima po otci a obličejem po matce. I když se může zdát, že se s ní rodiče jen předvádějí před návštěvami, mají ji oba opravdu rádi. Kurt má zřejmě k dětem bližší vztah, ale zvuky, které se obvykle na miminka dělají; zvládají obstojně oba dva.
V každém případě Frances změnila Kurta k nepoznání. "Pořád se na Frances dívá a říká: ,To jsem taky dělal! Přesně takovej jsem byl!"` říká Courtney. "Člověk se dá těžko změnit, ale mým cílem je, aby byl zas tak štastnej. Je to ale fuška, protože je se vším nespokojenej."
Jeden večer si Courtney tiše pobrnkává v obývacím pokoji na akustickou kytaru a nahrává se na stereomagnetofon, zatímco Kurt dole v garáží buší vedle ojetého volva do rozpadajících se bubnů, které mu zůstaly z dávno zapomenutého turné. Garáž je plná krabic s papírem, uměleckých výtvorů, vykuchaných kytar a haraburdí, které je výsledkem dlouholetých nákupů v second handech. Dvě krabice jsou přecpané průhlednými umělohmotnými figurkami mužů, žen a také koňů. Hned vedle stojí zesilovač, baskytara a jediná věc v domě, která by se snad dala nazvat luxusem - videohra typu Dobyvatelé vesmíru, za kterou Kurt zaplatil několik set dolarů. Vysoká skóre si zapisuje pod zkratkami jako "ČUR", "PRD" a "HOV".