Tuesday, August 01, 2006

Ve třetí třídě se začal učit hrát na buben. "Pamatuju si, že už jako malej kluk jsem chtěl být Ringo Starr," vypráví Kurt. "Nebo spíš John Lennon, kterej by ale hrál na bubny." Kurt hrál na základní škole ve školní kapele, ale nikdy se nenaučil noty - vždycky si počkal, až se písničku naučí jeho spoluhráč, a pak hrál podle něj.
V sedmi letech, na Vánoce roku 1974, si vzal do hlavy, že je matce na obtíž. "Jediná věc, po které jsem tenkrát doopravdy toužil, byla pistole za pět dolarů," vzpomíná Kurt. "Místo toho jsem dostal kus uhlí."
Kurt tvrdí, že byl stejně šikovný na obě ruce, ale otec ho nutil používat pravou, aby neměl později jako levák problémy. Nakonec se jím stejně stal.
Neustále měl nějaké zdravotní potíže. Kromě hyperaktivity ho trápila chronická bronchitida a v osmé třídě u něj zjistili lehčí skoliózu neboli vychýlení páteře. Váha kytary časem tuto vadu ještě zhoršila. Kurt tvrdí, že kdyby byl pravák, vada by se napravila.
Roku 1975, když bylo Kurtovi osm, se jeho rodiče rozvedli. Wendy tvrdí, že se s Donem rozvedla, protože pořád někde lítal - buď hrál košíkovou nebo baseball, trénoval nebo pískal. Když na to Wendy vzpomíná, pochybuje, jestli ho vůbec někdy měla ráda. Don se rozvodu ze všech sil bránil. Oba připouštějí, že později děti v bitvě mezi sebou využívali.